Novi Sad
23.11.2022.
15:30 > 15:18
Postoji mnogo koraka koje institucije, ali i pojedinci, mogu da preduzmu da bi se smanjilo zagađenje vazduha, ocenjuje u razgovoru za 021.rs dr Džoana Gordon Kejsi sa Fort Luis Koledža, u Koloradu.
  • Uzbunjivač

    25.11.2022 09:59
    Koliko god da je mreža praćenja dobro organizovana zagađivači su organizovaniji i za korak ispred a uz to sarađuju sa organima inspekcije koji se trude da ih ne uznemiravaju.
  • gradjaninX

    23.11.2022 19:26
    Da se prati? Zasto? Nista se nece menjati, bice jos gore.
  • NS

    23.11.2022 17:43
    Zagadjenje vazduha
    Prolazim danas preko parkinga za obuku vozaca / kod Najlon pijace/, i drugo dvoriste od parkinga ,raskrsce ul.Đoke Mijatovica i Dr Jovana Andrejevica, je skladiste starih frizidera i ostalih neispravnih aparata i sl.otpada koje drze Romi. Vidim dvojica Roma udaraju po frizideru da odvoje metalni dio, odzvanja sva ulica. Vracam se tim putem,kroz 10min. Izgleda, odvojili metal sa razvaljenih aparata, a ostalo zapalili. Gori plastika i guma, crni oblak,nesnosno za udisanje. Vjerovatno je ista pojava bar nekoliko puta sedmicno.
    Zasto se ovakve stvari desavaju a komunalna policija nista ne preduzima. Romi rade sta im se hoce, zasticena vrsta, a trovanje ljudi u okolnim kucama nije vazno?
    Mjerite vazduh i u ovim naseljima,ukljucujuci Slanu baru i Klisu.
  • Leontije

    23.11.2022 17:36
    Sve je jasno
    U Srbiji postoji dobra mreža monitoringa zagađenja, ali bi moglo da se prati više izvora

    Da, ali se rezultati merenja kriju i menjaju po potrebi, u dnevno političke svrhe. Osim toga neprijatelji čistog vazduha su mentalitet i inertnost većine naroda kao i neprekidne krađe novca od poreza i donacija sa strane, kao i fabrike guma i ostale tehnologije koje nam vođa daruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna